Üdvözöljük Montenegrót az eTwinning közösségben!
Örömmel jelentjük be, hogy Montenegró is csatlakozott az eTwinning családjához!

Montenegró mindig is fontos szerepet töltött be az Európai Unió szomszédságpolitikájában a Balkánon, és mára jelentős előrelépést tett annak érdekében, hogy a jövőben az Európai Unió tagjává válhasson.
Az oktatás területén Montenegró kiemelt célja, az Európai Bizottság megfogalmazása szerint, hogy olyan tudásalapú társadalmat teremtsen, ahol az oktatás – mint a gazdasági és társadalmi fejlődés egyik kulcstényezője – magas minőséget képvisel, rugalmas, és hatékonyan képes kitermelni azt a szakmai humán erőforrást, amely versenyképes tudással, készségekkel és kompetenciákkal rendelkezik, és amely megfelelő szaktudással tud majd részt venni a munkaerőpiacon, és ahol mindenki egyenlő esélyt kap a személyes és szakmai fejlődésre.  

Ennek elérése érdekében, és hogy elkötelezettségét bizonyítsa, Montenegró 2022 áprilisában csatlakozott az eTwinning programhoz.

A montenegrói pedagógusok mostantól elkezdhetik saját eTwinninges utazásukat, projektekben vehetnek részt, más országokból és kultúrákból származó kollégákat ismerhetnek meg, és különböző szakmai fejlődési lehetőségekre jelentkezhetnek. Az eTwinning közössége pedig lehetőséget kap arra, hogy közös tevékenységeket indítsanak montenegrói társaikkal, és kapcsolatokat építsenek ki velük. Montenegró oktatási rendszeréről, valamint a folyamatban lévő reformokról és szakpolitikai előrelépésekről itt olvashat bővebben az Eurydice Hálózat oldalán.