Új portál indul, új határidő a Nemzeti Minősített eTwinning projekt címhez
Május 31-én 12:00 órakor indul az új eTwinnig portál, amely új felületen, a European School Education Platformon lesz elérhető. Az új portál a továbbiakban EU Login felhasználói fiókkal lesz majd használható. Tehát amennyiben még nem rendelkezik EU Login belépővel, kérjük az útmutató szerint hozzon létre egy fiókot, ügyelve arra, hogy ugyanazzal az e-mail címmel készítse el, mint amelyikkel az eTwinning felületen is regisztrált, így zökkenőmentesen érheti el korábbi eTwinninges munkáit az új oldalon. Május 27. után a jelenlegi oldalon nem lehet már regisztrálni illetve új projektet indítani.
Az új portálon az eddig megszokott funkció legtöbbjét elérhetik majd. Itt olvashatnak bővebben arról, mit érhetnek el az új portálon és mi az, amit még az átmeneti időszakban használhatnak a korábbi felületen.

Az új portál érkezésével a Nemzeti Minősített eTwinning projekt címek jelentkezési határideje is módosul. Országonként eltérő a jelentkezés határideje, azonban az értékelés egységes, 2022. július 31-ig minden jelentkezést el kell bírálni a nemzeti szolgáltató pontoknak. Arra kérjük a magyar pedagógusokat, hogy projektjeiket legkésőbb 2022. június 5. éjfélig nevezzék a Nemzeti Minősített eTwinning projekt címre. Amennyiben ezen időpont után küldik be a jelentkezésüket, úgy csak a következő évi Európai eTwinning projekt címre pályázhatnak és így az idei Európai versenyen nem tudnak részt venni.

Minden projekt, amely elnyeri a Nemzeti Minősített eTwinning projekt címet, jogosult lesz az eTwinning Magyarország Verseny indulni. A minősítés megszerzése előfeltétele a verseny való részvételnek, ezért minden projektet arra buzdítunk, jelentkezzenek a minősítésre.

Az eTwinning programban elnyerhető minősítésekről, versenyekről készült videónkból megtudhatják, milyen előnyökkel járhat a részvétel.