Visszajelzés eTwinning webináriumról - videó és bemutatóanyag közzététele

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja 2023. január 23-án BYOD, saját eszközök használata a tanórákon címmel webináriumot tartott, melyre több mint 300-an jelentkeztek. A webináriumot Benedek Judit eTwinning nagykövet tartotta.

A webinárium elején az információbiztonság és a digitális lábnyom fogalmaival ismerkedhettek meg az érdeklődők. Szó esett a 21. századi készségekről, valamint a saját eszköz megismeréséről, vagyis arról, hogy milyen fontos felfedezni a technikai lehetőségeket, hiszen az eszközeink ma már sokkal többet tudnak, mint gondolnánk. Az előadó felhívta a figyelmet a diákok tanulási céllal történő kellékhasználatának oktatási fontosságára is.

A webinárium során olyan oktatásban használható alkalmazásokat ismerhettek meg az érdeklődők, amelyek okos eszközökön elérhetőek: időzítő, hangrögzítő, kamera, Padlet, Quizlet, Qr Kód olvasó.

Bemutatásra került a MEQR QR kód olvasó, amellyel a hivatkozásokat tehetjük egyszerűbben elérhetővé, a Quizlet digitális szókártya készítő, amely segítségével egyéni és csoportos munkafolyamatokban is dolgozhatnak a diákok, illetve a Padlet, amely segítségével több táblát tudunk egyszerre kezelni, többen szerkeszhetik ezeket és szinte bármilyen formátumban lehet a felületre anyagokat feltölteni. A Liveworksheet nevű online munkafüzetet is bemutattuk.

A visszajelzések alapján a résztvevők nagy többsége kiválóra értékelte a webinárium szakmai tartalmát és az előadó szakmai felkészültségét.

Az előadó engedélyével megosztjuk az előadás bemutató anyagát további szíves felhasználásra, amely itt érhető el.

A webináriumról készült felvételt a Youtube csatornánkon érhetik el, vagy az alábbi linken:
eTwinning Webinárium-BYOD, Saját eszközök használata a tanórákon >>

Sikeres együttműködést és eredményes munkát kívánunk minden kedves pedagógusnak!