Visszajelzés eTwinning webináriumról – videó és bemutatóanyag közzététele (2024.03.21.)

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont 2024. március 21-én a Vidéki iskolák – nemzetközi kapcsolatok – ötletválogatás digitális projektekhez címmel webináriumot szervezett, melyre 200-an jelentkeztek. A webináriumot Fükő Judit és Wölferné Bugovics Magdolna eTwinning nagykövetek tartották.

A webinárium során bemutatásra került az eTwinning program célja, hogy mire szolgál és mik az előnyei a vidéki köznevelési intézmények számára. Továbbá bemutatásra került, hogyan kapcsolódhatnak a vidéki iskolák az eTwinning programhoz.

Az alábbiakban sorra vesszük a webinárium alatt bemutatott alkalmazásokat, megosztott gyakorlati tapasztalatokat, melyekkel segíthetjük a tanórai munkát:

1. ChatterPix Kids >>
Ez egy ingyenes mobilalkalmazás gyerekeknek animált beszélő képek készítéséhez. Az alkalmazás számos matricát, hátteret és szűrőt tartalmaz, amelyek segítségével a gyerekek személyre szabhatják alkotásaikat. A gyerekek egyszerűen menthetik és megoszthatják ChatterPix-alkotásaikat barátaikkal, családtagjaikkal és osztálytársaikkal. A ChatterPix Kids könnyen használható 5-12 éves gyerekek számára és ingyenes. A ChatterPix Kids egy szórakoztató és kreatív eszköz történetmeséléshez, könyvismertetéshez, történelmi alakok bemutatásához, állat- és élőhelyleckékhez stb. A ChatterPix arra ösztönzi a tanulókat, hogy legyenek kreatívak és osszák meg munkájukat, így hasznos kiegészítője lehet bármely tanteremnek.

2. Canva >>
A program még szebbé és még izgalmasabbá tudja tenni az életünket, vizuális csomagot nyújt mindenki számára. Az alkalmazással percek alatt készíthetünk plakátokat, számos sablon és elem áll rendelkezésünkre. Ha a vonalrajzok közül válogatunk, remek színezőt is készíthetünk vele A pedagógusok részére az előfizetés díjmentes. Magyar nyelven is elérhető, amely megkönnyíti a munkánkat.

3. Block Posters >>
A Block Posters segítségével ingyenesen elkészíthetjük saját egyéni plakátjainkat otthon, továbbá óriásszínezót is tudunk vele készíteni.

4. Imgflip (mémgenerátor) >>
Ez egy ingyenes online képkészítő, amely lehetővé teszi egyéni átméretezhető szövegek, képek és sok más hozzáadását a sablonokhoz. Az emberek gyakran használják a generátort a létrehozott mémek testreszabására, például az Imgflip mémsablon- gyűjteményében találhatókat. Feltölthetünk azonban saját sablonokat is, vagy a nulláról kezdhetjük üres sablonokkal.

5. PhotoFunia (fotómanipuláció) >>
A PhotoFunia egy innovatív online képszerkesztő eszköz, amellyel azonnal, könnyedén készíthetünk animált és szórakoztató képeket saját fényképeink, valamint egy kis képzelőerő felhasználásával.

6. Genially >>
A Genially alkalmazás számos izgalmas lehetőséget rejt a digitális kompetencia fejlesztésére. Létrehozhatunk diákjainkkal infografikát, prezentációt, interaktív fotókból álló bemutatót, de komplex készségfejlesztésre alkalmas szabadulószobákat is könnyedén készíthetünk a segítségével.

7. Toontastic >>
Építsünk történeteket 3D-s karakterekkel, miközben a diákok megismerik a történetmesélés alapjait!

8. Zepeto >>
Egy közösségi hálózat, amellyel virtuális verziónkat készíthetjük el önmagunkról, és új partnerekkel vehetjük fel a kapcsolatot. Létrehozhatunk egy avatárt saját képünkkel, amely az alkalmazásban elérhető különféle esztétikai részletek segítségével válik szerkeszthetővé.

 

A webinárium videó formában itt érhető el.

A webinárium prezentációja innen tölthető le.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön minden aktualitásról az alábbi linken.

Sikeres együttműködést és eredményes munkát kívánunk minden kedves pedagógusnak!