Visszajelzés eTwinning webináriumról – videó és bemutatóanyag közzététele (2024.04.29.)
Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pont 2024. április 29-én Az eTwinning és az Erasmus+ program az interkulturalitásért: közös úton az európai oktatás fejlődéséért címmel webináriumot szervezett, melyre 200-an jelentkeztek. A webináriumot Balogh-Szikora Ildikó és Hegedüs Beáta eTwinning nagykövetek tartották.

A webinárium során bemutatásra került az eTwinning és az Erasmus+ program kapcsolódása, a nemzetközi projektek megvalósításának algoritmusa, az eTwinning program előnyei, az Erasmus+ célkitűzései, prioritásai és struktúrája. Továbbá megismerkedhettünk jó gyakorlatokkal, projektekkel az eTwinning világából és a TestvérTér előnyeivel.

A webináriumon megfogalmazott összegzések:

– Közös cél: az IKT eszközöket széles körben használatossá tegye az európai oktatásban, egymást kiegészítik ebben a tekintetben is.
– Tudás elmélyítése: hatékonyabbá válik a kultúrák közötti interakció, a kollaboráció, tudásmegosztás, tanulási eredmények, készségek.
– Pedagógusok hatékony együttműködése: az online és fizikai környezetben zajló kollaboráció során integrálják az IKT-eszközöket a különböző tanulási helyzetekbe és a szakmai tevékenységük egészébe.
– Nemzetköziesítés sikeresebbé válik: a nemzetközi együttműködésekben szerzett tapasztalatok megújítják a pedagógusok módszertani repertoárját is, ezáltal hozzájárulnak az intézmény stratégiai célkitűzéseinek eléréséhez.

A webinárium videó formában itt érhető el.

A webinárium prezentációja innen tölthető le.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön minden aktualitásról az alábbi linken.

Sikeres együttműködést és eredményes munkát kívánunk minden kedves pedagógusnak!