Visszajelzés eTwinning webináriumról - videó és bemutatóanyag közzététele

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja 2023. február 16 - Party túra: Digitális kalandozás farsang idején címmel webináriumot tartott, melyre több mint 250-en jelentkeztek. A webináriumot Skultéty Zoltánné és Kiss Mónika Mária eTwinning nagykövetek tartották.

A webinárium elején az eTwinningről, illetve az eTwinning nagyköveti munkáról kaphattak tájékoztatást az érdeklődők. Szó esett az online felületekről, a kapcsolatépítés előnyeiről, illetve továbblépési lehetőségekről. Bemutatásra került egy eTwinning projekt működése az alapoktól kezdve, a szervezési-tervezési fázison át a tényleges megvalósításig. A téma aktualitása miatt a farsangi hangulatot online eszközök segítségével színesítették előadóink. Bemutatásra került a VOKI, amely segítségével a tanulók álarcban mutatkozhatnak be, játékos módon. A DOODLE segítségével az iskolák közötti kapcsolatokat építhetjük, melyben nagyobb eséllyel tudunk egyeztetni idősávokat, azokat könnyebben is kezelhetjük.

Az ünnepi hangulathoz megfelelő plakát elkészítését a CANVA segítségével mutatták be előadóink, amelyben sablonokkal tudjuk saját ötleteink megvalósítását elősegíteni.

A legkisebbek ünnepi kavalkádba való bevonására remek lehetőség a TINYTAP, beépített játékokkal, jutalmakkal, melynek gyűjteménye is bemutatásra került. Szintén a fiatalabb korosztály megszólításának érdekében került bemutatásra a HELLOKIDS nevű alkalmazás, amiben mind egyéni, mind csoportos feladatokat tudunk készíteni. A játék és tanulás remek keveredése a HANGMANWORDS alkalmazás is, melyben saját magunk tudunk akasztófa játékot készíteni. A világhírű JEOPARDY játék online, gyermekeknek készült változata is bemutatásra került, ahol mind egyéni, mind csoportos feladatok létrehozására van lehetőség. A GARTIC PHONE applikáció segítségével a gyerekek megfigyelő és ismeret átadó készségeit fejleszthetjük játékos módon. A webinárium zárásaként a MENTIMETER nevű alkalmazás került bemutatásra, mely segítségével értékeléseket, visszajelzéseket kérhetünk, látványos megjelenítéssel.

A visszajelzések alapján a résztvevők nagy többsége kiválóra értékelte a webinárium szakmai tartalmát és az előadók szakmai felkészültségét.

Az előadók engedélyével megosztjuk az előadás bemutató anyagát további szíves felhasználásra, amely itt érhető el.
 
A webináriumról készült felvételt a Youtube csatornánkon érhetik el, vagy az alábbi linken:
eTwinning webinárium - Party túra: Digitális kalandozás farsang idején>>
 
Sikeres együttműködést és eredményes munkát kívánunk minden kedves pedagógusnak!