Visszajelzés eTwinning webináriumról - videó és bemutatóanyag közzététele

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja 2023. június 13-án Ünneplés, projektzárás és értékelés címmel webináriumot tartott, melyre több mint 70-en jelentkeztek. A webináriumot Kiss Mónika Mária és Skultéty Zoltánné eTwinning nagykövetek tartották.

A nyár közeledtével érdemes visszatekintenünk a közös munka során elért mérföldkövekre. Ez az időszak tökéletes arra, hogy megünnepeljük sikereinket, felidézzük a remek együttműködéseket, megerősítsük kapcsolatainkat, illetve elgondolkodjunk a tanév során megoldott nehézségeinken. Fontos, hogy a diákokkal, a diákoknak is reflektálni tudjunk. A feltöltődés mellett a nyári időszak remek alkalom az új tanévre történő felkészülésre, amely új lehetőségeket hozhat magával.

Az eTwinning webinárium során olyan ötletek, módszerek és alkalmazások kerültek bemutatásra, melyek segítenek inspirálódni, interaktív módszerekkel segítenek a tanév utolsó napjaiba lendületet hozni, illetve a nyári táborokra és az új tanévre is ihletet adhatnak. Nagyköveteink a 2022/2023-as tanév utolsó webináriumára is rendkívül sokszínű ötlettel, gyakorlattal várták az érdeklődőket, amelyek segítségével akár a Quality Label címre is pályázhatnak a webinárium vendégei.

Bemutatásra kerültek olyan alkalmazások, oldalak, mint az Animoto, ahol rövid videók elkészítését sajátíthatjuk el, a BeFunky, ahol kollázsokat készíthetünk. A képek szerkesztésén kiindulva megismerkedhettünk a Photofunia nevű oldallal, ahol előre gyártott effektekkel színesíthetjük anyagainkat, illetve a közkedvelt Canva felületére is bepillantást nyerhettünk, ahol a vizuális tartalmak elkészítését könnyíthetjük meg.

Az év vége felé nagyobb teret engedve a játékos feladatoknak, bemutatásra került a Gamestrucktor oldala, amely egy olyan digitális játéktár, ami online megosztható, közösen használható, saját készítésű társasjátékok elkészítésére alkalmas és kezelése is egyszerű. Hasonló oldal az Educaplay, ahol szójátékokat készíthetünk és használhatjuk akár a Google Classroom-ban. Játékos tanulás jeligére bemutatásra került a Blooket, amely a vizuális és játékos tanulást hivatott előtérbe helyezni. A nyári táborok nagy kedvence lehet az Actionbound, amely hasonlóan az ExiQuiz-hez egy GPS alapú kincskereső applikáció, amely a csapatmunka, testmozgás és a közös problémamegoldás elvén működik.

Természetesen, ahol feladat van, a jutalmazás sem maradhat el:

Érmeket, digitális díjakat és okleveleket készíthetünk diákjainknak a Free Badge Logo Maker vagy Postermywall segítségével.

A pedagógusi munkát tovább segítve említésre került a Curipod, ami a mesterséges intelligencia bevonásával segít óravázlatok készítésében, illetve bemutatásra került a Digipad, ami közös üzenő és munkafelületek kialakítását segíti.

A webinárium végén a résztvevők saját gondolataikat a már jól ismert Mentimeter felületein oszthatták meg a többi érdeklődővel, illetve az előadókkal interaktívan.

 
Minden kedves kollégának, pedagógusnak és a tanév során webináriumaink iránt érdeklődőnek sikeres évzárást, kellemes pihenést kívánunk a nyárra, a webinárium sorozatunk az ősszel folytatódik.

 

A webinárium videó formában itt érhető el.

A webináriumon megjelent prezentáció innen tölthető le.

A webinárium során készült ötletcsokor itt érhető el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön minden aktuálisról, az alábbi linken.