Visszajelzés eTwinning webináriumról - videó és bemutatóanyag közzététele

Az eTwinning Magyarországi Szolgáltató Pontja 2023. augusztus 24-én, „Vissza az iskolába – (tanévkezdő ötletek és eTwinning újdonságok)” címmel webináriumot szervezett, melyre több, mint 300-an jelentkeztek. A webináriumot Wölferné Bugovics Magdolna és Feketéné Kovács Zsuzsa eTwinning nagykövetek tartották.

A webinárium során hasznos platformok, kész feladatok, valamint az eTwinning program új elemei és a mesterséges intelligencia szerepe került terítékre. Az eseményen olyan ötletek hangzottak el, melyeket nemcsak a tanév első, de akár további óráira is sikeresen alkalmazhatnak a pedagógusok.

A webinárium első részében az eTwinningről hallhattak az érdeklődők részletesebben: aktuális pályázati lehetőségek, nagyköveti munka és az éves tematika is bemutatásra került.

Az előadás során számos olyan eszközt mutattak be, melyek segíthetik a pedagógusokat az oktatás interaktívabbá és változatosabbá tételében. A Canva nevű eszköz például lehetővé teszi a vizuális tartalmak könnyed létrehozását, míg a Bingo Baker, Crossword labs és Quozio segítségével játékosított feladatokat készíthetnek a tanárok. A Twinkl és a Padlet eszközök pedig még több lehetőséget nyújtanak a tanítás és tanulás kreatívabbá tételére. A Classroomscreen bemutatásával még interaktívabbá tehetjük tanóráinkat, visszajelzéseket szerezhetünk a tanulóktól.

A Padlet különösen nagy hangsúlyt kapott az előadás során: a webináriumon megismert anyagokat ide töltötték fel a kollégák, lehetőséget nyújtva az elérésre minden érdeklődő számára. A webinárium interaktivitását mi sem jellemzi jobban, a résztvevők saját maguk is bővíthették ötletekkel az impozáns gyűjteményt - az eseményen a résztvevők aktívan részt vehettek, és maguk is kipróbálhatták az előadásban bemutatott eszközöket. Ezáltal gyakorlati tapasztalatokat szerezhettek az eszközök használatáról, ami hozzájárulhat az oktatás minőségének javításához és az új, innovatív módszerek alkalmazásához.

Az eTwinning program kiemelkedő lehetőséget nyújt a pedagógusoknak és diákoknak a nemzetközi projektekben való részvételre és a külföldi kapcsolatok építésére. Az eseményen résztvevők megismerhették az eTwinning program legújabb fejlesztéseit és előnyeit, valamint azt, hogy a program hogyan segítheti az oktatást és a diákok fejlődését.

A webináriumról készült felvételt a Youtube csatornánkon érhetik el, vagy az alábbi linken:
eTwinning webinárium – Vissza az iskolába – (tanévkezdő ötletek és eTwinning újdonságok)

A webinárium prezentációja innen tölthető le
A webináriumon felhasznált Padlet felület innen érhető el.

Sikeres és élményekben gazdag tanévet kívánunk mindenkinek!