Webinárium korai nevelésben résztvevőknek (Early Education)

Fostering Global Minds: The Power of Multicultural Storytelling in Early Education
Az eTwinning Központi Szolgáltató Pont (CSS) szervezésében kerül sor korai nevelésben résztvevőknek szervezett online rendezvényre (webinárium), angol nyelven.

A multikulturális olvasás a korai nevelésben túlmutat a különböző történetek bemutatásán; a sokféleség tiszteletének, elfogadásának és ünneplésének környezetét ápolja.

A webinárium két részből áll. Először azt mutatják be, hogy a különböző kultúrákat reprezentáló irodalom révén a gyerekek nem csak másokról tanulnak, hanem hogyan látják magukat tükröződni a narratívákban, elősegítve az összetartozás és az identitás érzését. Másodszor, bemutatnak egy példát arra, hogyan kell elmesélni egy történetet, amely lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy különböző nyelveket ismerjenek fel. A történetmesélés és a multikulturális irodalom korai nevelésbe való bevonásával az oktatók képessé teszik a gyerekeket a kíváncsiság és a kulturális sokszínűség iránti tisztelet erősítésére, megalapozva a befogadó attitűdöt és a globális állampolgárság alapjait már fiatal koruktól kezdve.

Az online esemény időpontja:
2024. május 7., 17:00-18:00-ig.

Előadók: Maria Mont és Dolors Masats

Érdemes regisztrálni és részt venni a rendezvényen, akkor is, ha csak inspirálódni, tájékozódni szeretne.

Regisztráció >>


Forrás: events.teams.microsoft.com