Webináriumok, cikkek és más tartalmak az Európai Iskolai Oktatási Platform-on!

A 2022 júniusában elindított European School Education Platform, ESEP (Európai Iskolai Oktatási Platform) az iskolai oktatás minden szintjén érintett felek találkozóhelye, legyenek bár iskolai munkatársak, kutatók, politikai döntéshozók vagy más szakemberek. 2022 óta a portál emellett természetesen az eTwinningnek, az európai iskolák közösségének is otthont ad.

Az ESEP többnyelvű online felülete minden felhasználó számára ingyenesen használható. A portálon naprakészen tájékozódhatnak a hetente publikált új tartalmakról, forrásokat, oktatási segédanyagokat kereshetnek, fejleszthetik szaktudásukat az EU Academy-vel online és személyes jelenlétet igénylő szakmai fejlődési tevékenységek - például online kurzusok, webináriumok - keretében, illetve oktatási segédanyagok felhasználásával.

A nyár a feltöltődés, pihenés ideje, de ekkor van több idő szakmai elmélyülésre, olvasásra, inspirációk gyűjtésére is. Ehhez nyújtunk egy válogatást, ajánlást az ESEP-en található anyagok közül.

 

Az ESEP kezdőlapjáról tudunk elnavigálni az alábbi tematikus gyűjteményhez >>

0

Az ESEP Viewpoint/Nézőpontok részlegén szakmai tanulmányok olvashatóak, ezek közül ajánljuk figyelmükbe az alábbi cikkeket, melyek angol és magyar nyelven is elérhetőek:

Az európai és nemzeti szintű iskolai oktatáspolitikához kapcsolódó jelentések és tanulmányok találhatóak a Kiadványok/Publications részben:

Európai projektek keretében és európai iskolákban, tantermekben megvalósított inspiráló gyakorlati példák gyűjteménye található a Gyakorlat/Practices résznél:

Óratervek és más segédanyagok gyűjteménye található az Oktatási segédanyagok/ Teaching Materials résznél, melyekkel gazdagabbá teheti tanóráit és iskoláját:

Gyakorlati ötletek pedagógusok és iskolák számára a Tutorials/Útmutatók részlegen:

Végül egy válogatás az Újdonságok/News részlegből (hírek és események az európai iskolapolitika és az iskolákat érintő intézkedések világából):

Bemutatjuk az eTwinning Szobákat!

Az ESEP új funkciója: az eTwinning Szobák (eTwinning Rooms) olyan „minicsoportok”, amelyek tagjai felhasználhatnak egy számukra fenntartott fórumot és online videókonferenciás találkozókat is tarthatnak. A Szobák tagjai meghatározhatják, hogy fórumuk és online találkozóik kizárólag a tagok, vagy akár az eTwinning felület összes felhasználója számára legyenek-e elérhetők.

Már angolul is elérhető egy 2020-as olasz tanulmány az eTwinning program hatásairól >>
Hogyan változtatja meg a mesterséges intelligencia (MI) azt, hogy milyen készségekre van szükségünk? >>

Kurzusok, webináriumok közül válogathatnak a Professional development/szakmai fejlődés lapfülön:


Az ESEP legújabb fejlesztéseiről és frissítéseiről tájkozódhatnak az alábbi anyagból:

Latest updates on European School Education Platform development >>