Webináriumok és más események novemberben az ESEP-en!

Webináriumok és más események novemberben az Európai Iskolai Oktatási Platform-on!

A 2022 júniusában elindított European School Education Platform, ESEP (Európai Iskolai Oktatási Platform) az iskolai oktatás minden szintjén érintett felek találkozóhelye, legyenek bár iskolai munkatársak, kutatók, politikai döntéshozók vagy más szakemberek. 2022 óta a portál emellett természetesen az eTwinningnek, az európai iskolák közösségének is otthont ad.

Az ESEP többnyelvű online felülete minden felhasználó számára ingyenesen használható. A portálon naprakészen tájékozódhatnak a hetente publikált új tartalmakról, forrásokat, oktatási segédanyagokat kereshetnek, fejleszthetik szaktudásukat az EU Academy-vel - online és személyes jelenlétet igénylő szakmai fejlődési tevékenységek - például online kurzusok, webináriumok - keretében, illetve oktatási segédanyagok felhasználásával.

Az eTwinning idei témája: Innováció és Oktatás – kreatívan az eTwinninggel.

Az eTwinning program résztvevői az éves témával – Innováció és oktatás - mesterséges intelligencia, kreativitás és jóllét az eTwinning programban – foglalkozó csoportban inspiráló segédanyagokhoz, feladatokhoz és webináriumokhoz férhetnek hozzá.

A novemberi kihívás: Ünnepeljünk együtt, készítsünk el egy ételt! >> (A linkhivatkozás a csoportba való belépés után érhető el.)

Friss hírek és tartalmak

eTwinning hírek:

A pedagógus alapképzés témájával foglalkozó európai online konferencia >>

Az „eTwinning a jövő pedagógusaiért” 2023-as európai díj versenye >>

Megjelent az eTwinning 2023 könyv >>

Tanulói autonómia, kollektív tanári fejlődés – a Tallinnban működő Pelgulinna Iskola video bemutatója >>

Online felmérés - az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított az Erasmus+-ról, hogy segítsen értékelni a jelenlegi, 2021–2027-es program alakulását. A konzultáció a 2014-2020 közötti Erasmus+ programra is kiterjed >>

Öt eTwinning tevékenység, amelyeken keresztül megvalósítható a projektpartnerek bemutatkozása, a tájékoztatás, a kommunikáció, az együttműködés és a kiértékelés >>

Novemberben fókuszban – a vidéki iskolák

Pedagógushiány az Európai Unióban – a vidéki térségek nézőpontjából >>

European School Education Platform események:

Eszköztár az iskolai sikerhez: legújabb források

 

Forrás >> 

Az eTwinning éves témájához kapcsolódó eseményeket szintén az ESEP-en, az eseménynek otthont adó külön csoportban, honlapunkon, illetve Facebook és Twitter oldalunkon is követhetik.