Well-being az iskolákban, a Virgilio-val

2024-ben az eTwinning az iskolai jóllét témájára fókuszál, felismerve annak szerepét a tanulók tanulmányi sikerében és általános elégedettségében. Április hónapban a mentális egészség lesz a figyelem középpontjában az eTwinning közösségben. Ennek a témának szentelik az eTwinning következő webináriumát, melyet a Virgilio csoport indított.

 

Ismerjék meg a Virgilio csoportot, mely azok számára jött létre, akik most kezdik az ismerkedést ez eTwinninggel. A csoport az ESEP-en, eTwinning regisztrációt követően érhető el.

A csoport köszöntője alapján: „Ez a csoport segít majd az utadon az eTwinning csodaországon át: látni fogod, hogyan működik, és hogyan működhet számodra. És érezni fogod a szellemét: az állandó eszme- és tapasztalatcserét egy tanári és tanulói gyakorlati közösségben, egymástól tanulva. Csatlakozz hozzánk most és indulj el az utazásodra!”                                                               

A Well-being at school with Virgilio webinárium április 4-én (csütörtök) 17:00-től kezdődik angol nyelven.

Regisztráció >>

A webinárium témája: A stressztől a sikerig: tippek, ötletek és javaslatok az osztályok jó közérzetének előmozdításához, és ahhoz, hogyan vonhatóak be a tanulók az eTwinning közösségbe.
Előadók:
  

Laura Maffei, aki 2000 óta tanít bölcsészettudományt általános iskolában. Régóta foglalkozik az eTwinninggel, Toszkána etwinning nagykövete, tagja az Európai Nagykövetek hálózatának, számos eTwinning csoport alapítója és vezetője, többek között a "Virgilio"-ban segít a régi és új eTwinningezőknek.

Paola Arduini, aki általános iskolai tanár, 2007 óta eTwinner, 2009 óta Lazio regió eTwinning nagykövete, tagja az Európai Nagykövetek hálózatnak. Az eTwinning azonnal az innováció és a felfedezés, az együttműködés és a közös növekedés tere lett számára a tanulókkal, valamint az európai és olasz kollégákkal. Laura Maffei-vel és Elena Pezzivel együtt ő vezeti a Virgilio csoportot.

Elena Pezzi, aki több mint húsz éve tanít spanyolt a bolognai Liceo Linguistico-ban. 2005 óta tagja az eTwinningnek, 2008 óta pedig mindennapi gyakorlatává vált a tanulókkal való munka. 2009 óta eTwinning nagykövet, 2010 óta pedig régiója, Emilia-Romagna pedagógiai tanácsadója. Tagja az Európai Nagykövetek Hálózatának is, ettől az évtől pedig iskolája digitális trénere.


                                                                     
                                                                                                                                         0