Digitális oktatás
  • Címkék:
  Néhány nappal ezelőtt új időszámítás kezdődött az oktatásban. A tantermen kívüli digitális munkarendhez szükséges eszközök már régóta elérhetőek, azonban most elengedhetetlen lett ezek használta. Minden tanárnak mindössze néhány nap alatt kellett megismerkednie egy esetleg számára teljesen új digitális felülettel és egészen új szemlélettel gondolni saját tanítási módszereire. Ez egy folyamat része és a tanulás még csak most kezdődik.
  Tovább olvasom
  March 19, 2020 12:27
  • Címkék:
  Az iskolák Európa-szerte bezártak, minden diák és tanár otthon tanul és tanít. A magyar tanároknak az elmúlt több mint két hétben sikerült megtalálni azt az osztálytermi rendszert, ahol együtt dolgoznak a diákokkal és a feladatok kiosztásra kerülnek. De a kihívásoknak ezzel nincs vége. Hogyan tudjuk fentartani a diákok motivációját? Hogyan értékeljünk a megváltozott körülmények ellenére? Hogyan tartsuk fent a közösséget, a személyes kapcsolatokat?
  Tovább olvasom
  March 31, 2020 18:08
  • Címkék:
  Az eTwinning Program 15 éve támogatja a digitális oktatást és virtuális együttműködéseket. A módszertani segítség, szakmai fejlődési lehetőségek és az együttműködések megvalósításához elengedhetetlen platformok biztosítása mellett, az eTwinning Szolgáltató Pontjai minden helyzetben elkötelezett támogatói és segítői a pedagógusoknak, diákoknak és szülőknek. A COVID-19 világjárvány okozta radikális változások megkövetelik az együttműködést és az egymás segítését. Ezért az eTwinning munkatársai mindent megtesznek mind európai, mind hazai szinten.
  Tovább olvasom
  April 6, 2020 09:38