Digitális oktatás
  • Címkék:
  Néhány nappal ezelőtt új időszámítás kezdődött az oktatásban. A tantermen kívüli digitális munkarendhez szükséges eszközök már régóta elérhetőek, azonban most elengedhetetlen lett ezek használta. Minden tanárnak mindössze néhány nap alatt kellett megismerkednie egy esetleg számára teljesen új digitális felülettel és egészen új szemlélettel gondolni saját tanítási módszereire. Ez egy folyamat része és a tanulás még csak most kezdődik.
  Tovább olvasom
  March 19, 2020 12:27
  • Címkék:
  Az iskolák Európa-szerte bezártak, minden diák és tanár otthon tanul és tanít. A magyar tanároknak az elmúlt több mint két hétben sikerült megtalálni azt az osztálytermi rendszert, ahol együtt dolgoznak a diákokkal és a feladatok kiosztásra kerülnek. De a kihívásoknak ezzel nincs vége. Hogyan tudjuk fentartani a diákok motivációját? Hogyan értékeljünk a megváltozott körülmények ellenére? Hogyan tartsuk fent a közösséget, a személyes kapcsolatokat?
  Tovább olvasom
  March 31, 2020 18:08
  • Címkék:
  Az eTwinning Program 15 éve támogatja a digitális oktatást és virtuális együttműködéseket. A módszertani segítség, szakmai fejlődési lehetőségek és az együttműködések megvalósításához elengedhetetlen platformok biztosítása mellett, az eTwinning Szolgáltató Pontjai minden helyzetben elkötelezett támogatói és segítői a pedagógusoknak, diákoknak és szülőknek. A COVID-19 világjárvány okozta radikális változások megkövetelik az együttműködést és az egymás segítését. Ezért az eTwinning munkatársai mindent megtesznek mind európai, mind hazai szinten.
  Tovább olvasom
  April 6, 2020 09:38
  • Címkék:

  Jane Hart, a világ egyik vezető tanulási trendeket, technikákat és eszközöket vizsgáló weboldalának a Centre for Learning & Performance Technologies alapítója és a Centre for Modern Workplace Learning igazgatója 2007 óta, minden évben elkészít egy összefoglaló áttekintés az év 200 legnépszerűbb tanulást támogató digitális eszközéről.
  Tovább

  January 21, 2021 16:04
  • Címkék:
  A 21. század egyik legfontosabb témája a digitális technológia fejlődése. Digitális eszközeink, és ezzel a média is, mindennapjaink elengedhetetlen tartozékai lettek. De vajon tudjuk-e, hogy milyen lehetőségeket tartunk a kezünkben? Tudjuk, hogy milyen hatásoknak vannak kitéve gyermekeink és diákjaink és mi magunk is? Kétrészes cikksorozatunk első részében bemutatjuk a médiaműveltség fontosságát és adunk néhány tippet a médiaértés készségének elsajátításához. 

  Tovább
  April 12, 2021 11:20
  • Címkék:
  A 21. század egyik legfontosabb témája a digitális technológia fejlődése. Digitális eszközeink, és ezzel a média is, mindennapjaink elengedhetetlen tartozékai lettek. Kétrészes cikksorozatunk második részében bemutatjuk a félretájékoztatás fogalmát, és adunk néhány tanácsot, hogyan védhetjük meg magunkat a félretájékoztatással szemben. 

  Tovább
  April 13, 2021 10:50
  • Címkék:
  Életünk legalapvetőbb tartozékai lettek a digitális eszközeink, amelyeket már akár óvodáskorban is gyakran használnak a gyerekek. Médiatudatosság a mindennapokban pályázatunkra több témakörben várjuk óvódás gyermekek pályamunkáit is. Cikkünkben a kisgyermekkori digitális eszközhasználatról írunk, és néhány hasznos tanácsot is megosztunk, hogy biztonságossá tudjuk tenni számukra a digitális világot és egyben segítséget szeretnénk nyújtani a pályázatra való sikeres felkészüléshez.

  Tovább
  June 7, 2021 10:40
  • Címkék:
  2007 óta tizenötödik alkalommal jelent meg a Top Tools for Learning elnevezésű lista a legnépszerűbb tanulást támogató eszközökről.  Jane Hart minden évben elkészít egy felmérést, amelyben oktatási szakembereket kérdez meg a legjobb 10 digitális tanulást segítő eszközről. Ezek a Top Tools listák fontos és érdekes tanulmányt alkotnak, nemcsak a tanulási eszközök népszerűségéről, hanem magáról a tanulási viselkedésről is. Az 2021-es felmérés végeredménye 33 ország 2077 oktatási szakemberének szavazata alapján készült el.

  Tovább
  February 18, 2022 10:18